Кличко пообіцяв переговори щодо викупу земельної ділянки на Микільській Слобідці

Мер Києва Віталій Кличко пообіцяв захистити жителів Микільської Слобідки, у зв'язку з цим він заявив, що місто готове вступити в переговорний процес з викупу земельної ділянки, на яій будується ЖК Sundance.

Про це написала депутатка Київради Аліна Михайлова у себе в Facebook у четвер, 26 серпня.

За її словами, сьогодні вдень очільник міста провів зустріч з представниками громадських організацій "Лівий Берег Дніпра" і "Микільська Слобідка". За підсумком зустрічі Кличко пообіцяв посприяти демонтажу частини будівельного паркану, на який вже є припис; заблокувати заїзд на комунальну територію, якою забудовник завозить на ділянку будівельну техніку, залучити Муніципальну варту Києва для захисту жителів від "тітушок". До того ж, як повідомила Михайлова, Кличко заявив, що місто готове вступити в переговорний процес з викупу земельної ділянки.

"За підтримки департаментів і мера зупинити забудову берега Дніпра на Слобідці буде трохи легше", - додала депутатка.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, нещодавно на Микільській Слобідці сталася бійка між місцевими жителями і невідомими молодиками, яких, за словами активістів, нібито найняв забудовник ЖК Sundance. Конфлікт стався через те, що забудовник спробував вкрасти бетонні блоки, які йому не належали.

Активне будівництво розпочалося 4 серпня, забудовник цього дня почав звозити на ділянку будівельну техніку. Перед цим на сусідніх будинках почали розклеювати листівки, в яких жителів попередили про відновлення будівництва.

Варто зазначити, що суди скасував заборону на проведення будівельних робіт, не дивлячись на те, що цільове призначення двох ділянок не відповідає намірам забудови.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

93

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом