Київрада за просто так віддала ласу ділянку за перевіреною "туалетною схемою"

Київрада вирішила передати ділянку землі на вул. Петра Вершигори 2А/2 на Райдужному масиві (Дніпровський район) та площею 0,46 га в оренду компанії "Еталон-2021".

Як повідомляє " Київвлада ", подали проєкт рішення заступник столичного мера В'ячеслав Непоп та Департамент земельних ресурсів КМДА. Вказану ділянку землі фірма "Еталон-2021" зможе використовувати для будівництва, обслуговування та ремонту об'єктів інженерної, транспортної інфраструктури (нежитлові будинки, споруди). Згідно з ухваленим рішенням, термін оренди має становити 10 років. Офіційною підставою для цього землевідведення став той факт, що ТОВ "Еталон-2021" з 10 серпня 2020 року вважається власником розташованого на вказаній землі нерухомого майна - нежитлової будівлі загальною площею 121 кв. м.

Також відомо, що влада Києва, приймаючи це рішення, також змінила цільове призначення під нового власника. Згідно з Генпланом за функціональним призначенням ділянку на вул. Петра Вершигори 2А/2 належить території вулиць та доріг.

Як зазначила депутат Київради Ксенія Семенова, 46 соток комерційно привабливої дорогої землі віддали задарма під обслуговування нерухомості. Підставою для такого рішення є нерухомість, розташована на цій ділянці, що належить компанії "Еталон-2021". За словами Семенової, це рішення Київради коштувало бюджету міста мільйонів. "Згадайте про це, коли вам скажуть, що грошей на ремонт на вашій вулиці немає. Тому й ні", - сказала вона, додавши, що Кличко ризикує здобути репутацію Черновецького.

Разом з тим, за даними видання, саму будівлю фірма також отримала у власність за дуже сумнівних обставин.

Згідно з даними порталу YouControl, керівником, засновником та бенефіціаром фірми "Еталон-2021" є Олег Безпалий. Вона була заснована три з половиною роки тому.

Безпалий та "Еталон-2021" є бенефіціаром та засновником ТОВ "Тенхногруп Нью". У свою чергу керівниця ТОВ "Тенхногруп Нью" Тетяна Каліна також є керівницею ТОВ "Стратегічне рішення", кінцевим бенефіціаром якого є Андрій Біба – власник мережі автозаправних комплексів "БРСМ-Нафта". За даними ЗМІ, Біба потрапив на сайт "Миротворця", його пов'язували із фінансуванням "Партії Шарія".

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Київрада неодноразово застосовувала так звану "туалетну схему" у справах, пов'язаних із землею. Її суть у тому, щоб отримати привабливу ділянку, достатньо мати у власності туалет/сарай/гараж на її території.

Раніше за такою ж схемою Київрада передала в оренду компанії "Менаполіс" земельну ділянку площею 0,55 га на вулиці Голосіївській, 13д для будівництва житлового комплексу шляхом реконструкції трьох будівель.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

89

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом