Київрада віддала під житлову забудову 5 га у промисловій зоні

Київрада віддала під забудову 4 гектара на вулиці Джона Маккейна (колишня Івана Кудрі), 5 у Печерському районі під забудову компанії "Українська будівельна реновація".

Як повідомляють "Наші Гроші", це рішення було прийнято на засіданні минулого четверга, 4 березня. Київрада затвердила проєкт землеустрою і передала компанії в оренду на 5 років ділянку площею 3,94 га. Ця земля розташована у Центральному історичному ареалі міста, в зоні регулювання забудови третьої категорії.

Повідомляється, що питання про передачу землі на вул. Джона Маккейна, 5 в оренду "Українській будівельній реновації" Київрада збиралася розглянути ще у вересні 2020 року. Однак тоді співробітники Служби безпеки України прибули у КМДА і вручили чиновникам рішення про арешт цієї ділянки і заборону здійснювати будь-які дії з нею. Але вже в січні цього року апеляційний суд скасував арешт ділянки.

Варто підкреслити, що відповідно до Генплану Києва ця земля відносяться до промислової території, де будівництво житла заборонено. Проте, в грудні 2019 року Київрада затвердила Детальний план території, згідно з яким ділянка вже відноситься до житлової багатоповерхової забудови.

ТОВ "Українська будівельна реновація" пов'язують Валерієм Кодецьким, який є президентом девелоперської компанії City One Development. Згідно бази даних НЕРУХОМІ, тут будуватимуть ЖК Healthy City.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Міністерство оборони не змогло через суд повернути ділянку по вулиці Рибальській 24/16 в Печерському районі Києва, яку раніше продали приватній фірмі.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

93

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом