Київрада не став розглядати проєкт ДПТ Мінського масиву

Проєкт детального плану територій, що передбачає масштабну забудову Мінського масиву у Києві, так і не розглянули у четвер, 27 травня, у Київраді.

Як повідомляється у пабліку "Чесно.Кіев", під стіни міської ради прийшли знову мітингувати жителі столиці, вимагаючи від депутатів не ухвалювати скандальний документ.

Крім безпосередньо мешканців і власників гаражного кооперативу, який хочуть знести, на акцію протесту прийшли і захисники природи. На їхню думку, існує ризик, що в ліс перенесуть міжнародний газопровід високого тиску, а також створять буферний парк, на який зросте антропогенне навантаження.

Тим часом, стало відомо, що чергова спроба проштовхнути забудову Мінського масиву відбудеться на засіданні Київради 10 червня. Жителі мікрорайону обіцяють влаштовувати акції протесту щоразу, коли столичні депутати розглядатимуть цей проєкт ДПТ.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, держпідприємство "Агрокомбінат Пуща-Водиця" 19 травня подало шість позовів до компаній, афілійованих із Stolitsa Group, про визнання недійсними інвестиційних договорів про забудову близько 300 га землі у Києві. Один з них стосувався компанії "Датоліт", яка підписала інвестиційний договір, який передбачає використання земель агрокомбінату для житлового будівництва на Мінському масиві. Тим часом, Фонд держмайна, якому у 2019 році перейшло управління агрокомбінатом, попросив мера Києва Віталія Кличка відкласти рішення із твердженням ДПТ до прийняття судових рішень.

Керівником ТОВ "Датолит" значиться Наталія Угрин, бенефіціаром – Владислава Молчанова, вона ж власниця компанії Stolitsa Group.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

100

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом