Хмарочоси в приватному секторі: в Києві протестували проти забудови передмістя

Жителі Биківні, селища в межах Києва на території Деснянського району, влаштували в четвер, 24 червня, під стінами столичної міської держадміністрації протест проти висотної забудови населеного пункту.

Як повідомили на телеканалі "Київ", жителі Биківні переживають, що депутати Київради збираються прийняти Детальний план територій, розроблений ще в 2016 році, який дасть можливість забудовникам на трьох ділянках у приватному секторі звести житлові висотки. Мітингувальники запевняють – ця земля не придатна для висотного будівництва: там відсутні дороги, електроживлення та водовідведення.

За словами місцевої мешканки, яка проживає в приватному будинку, поруч з її парканом хочуть побудувати хмарочос.

Як відомо, на території селища Биківня збираються звести два житлових комплекси – Лісова казка і Лісова казка 2. При цьому тут спостерігається критична нестача дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, що є відчутною проблемою для його жителів. Будівництво багатоповерхівок передбачено Детальним планом території (ДПТ), за який Київрада проголосувала у 2016 році.

За наявними даними тут ведеться будівництво 12-ти поверхового ЖК Лісова казка замість запроєктованих 10, що вже є порушенням норм. Забудовником виступає компанія Comfort Life. Проблеми з документами, як з'ясували експерти НЕРУХОМІ, є і у ЖК Лісова казка 2.

За даними порталу Youcontrol, компанія ТОВ "Комфорт лайф 2000" зареєстрована 22 травня 2012 року. Статутний капітал складає 10 тис. гривень. Керує компанією Олександр Козацький, а її власник – Сергій Мусієнко.

Згідно даним ЗМІ, Мусієнко може бути пов'язаний з колишнім заступником головного архітектора Києва Андрієм Бєломесяцевим.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на початку місяця депутати Київради підтримали план забудови Мінського масиву в Оболонському районі. Тут побудують 19 висоток від 21 до 26 поверхів на 6307 квартир, в яких за найскромнішими підрахунками будуть проживати 11 тисяч нових жителів. У якості розвитку інфраструктури тут хочуть звести три дитсадка на 420 місць і одну школу на 1500 учнів, що не відповідає реальним запитам жителів мікрорайону. Дану ініціативу лобісти змогли проштовхнути тільки з третього разу. Проти цього ДПТ активно виступали мешканці масиву, але столична влада підтримали в результаті позицію забудовника. За словами секретаря Київради Володимира Бондаренка, місто на цьому заробить до півмільярда гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

138

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом