Фонд гарантування хоче продати під забудову 113 га на Мінському масиві у Києві

Фонд гарантування вкладів фізосіб виставив на продаж 113 га землі на півночі Оболонського району Києва в районі вулиць Озерна, Богатирська і Північна, цільове призначення якої – будівництво, експлуатація та обслуговування житлових будинків і соціально-культурних об'єктів.

Про це у понеділок, 7 червня, повідомили в пресслужбі ФГВФО.

Як йдеться у повідомленні, поруч з ділянкою, яка продається під забудову, розташовано Міністерське озеро, затока з причалом, зелена зона, яка підходе для заняття спортом і відпочинку, станція метро "Героїв Дніпра".

Ділянку вже не одноразово виставляли на аукціон, але покупця знайти так і не вдалося. На даний момент земля знаходиться на балансі Родовід Банку. Аукціон пройде за голландською моделллю з покроковим зниженням стартової ціни. Проведення торгів заплановано на 30 червня у системі ProZorro. Стартова ціна лота – 370 млн гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше ФДМ звернувся до мера Віталія Кличка з пропозицією відкласти питання з затвердженням детального плану територій, який передбачає забудову Мінського масиву в Оболонському районі Києва, до прийняття судових рішень.

В межах вулиць Кондратюка, Калнишевського і західної сторони лісу Пущі-Водиці, збираються побудувати новий мікрорайон. Він буде складатися з 19 висоток (від 16 поверхів) приблизно для 11 тисяч нових жителів. Будівництво мало б початися в рамках інвестиційного договору з ТОВ "Датоліт", яке афілійоване з асоціацією Stolitsa Group. Керівником ТОВ "Датоліт" значиться Наталія Угрин, бенефіціаром – Владислава Молчанова, вона ж власниця компанії Stolitsa Group.

Проти забудови Мінського масиву активно виступають місцеві жителі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

70

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом