Будівництво ТРЦ Апрель в Києві знову ведеться на проїжджій частині

Скандальне будівництво торгово-розважального центру Апрель на вулиці Леся Курбаса в Києві, знову вилізло за межі майданчика на проїжджу частину.

Про це в соціальних мережах почали писати обурені кияни.

"ТРЦ Апрель знову побудував нові опори просто на дорозі, вкравши смугу руху з боку Окружної на повороті з Леся Курбаса", - повідомили в пабліку "Київ Інформ".

Як писали раніше НЕРУХОМІ, це вже не перший раз, коли будівництво центру займає смугу руху автотранспорту. Так, ще влітку 2020 роки кияни підняли великий гвалт – як столична влада могла допустити таке неподобство.

Пізніше мер Віталій Кличко заявив, що забудовника таки змусили прибрати частину ТРЦ з проїжджої частини проспекту. Очільник міста повідомив, що керівництво комунальної корпорації "Київавтодор" звернулося до Державної архітектурно-будівельної інспекції України, прокуратури столиці та поліції з реагування на правопорушення.

Забудовника зобов'язали за свій рахунок відремонтувати дорожнє покриття, яке було пошкоджене. Але, як бачимо, не дивлячись на вжиті заходи будівництво знову ведеться із захопленням ділянки дороги.

Варто зазначити, що ТРЦ April City – це друга черга ТЦ Апрель. Першу чергу ввели в експлуатацію ще у 2014 році. Проти даного будівництва активно виступають кияни. На сайті КМДА була зареєстрована відповідна петиція, автори якої стверджували, що будівництво може зашкодити будинкам, що розташовані поруч .

Замовником ТРЦ April City значиться компанія "Фаворит-поліс", яку пов'язують з батьком Дениса Басса – колишнього заступника мера Леоніда Черновецького.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

165

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом