Більшість Чернігова зруйнована. Мер розповів про ситуацію у місті

російські окупанти, регулярно обстрілюючи Чернігів, знищили більшу частину міста.

Про це розповів мер Владислав Атрошенко під час телемарафону, передає "Хмарочос".

Очільник міста розповів, що Чернігів постраждав так само як і Буча чи Харків. "Місто знищено на 70%. Люди вже перестали цікавитися, скільки мін прилетіло... 20, 30... Журналістів постійно цікавить, скільки було обстрілів і які наслідки", - наголосив Атрошенко.

За його словами, сьогодні жодних надходжень до міського бюджету немає, бізнес не функціонує. Через активні масштабні обстріли влада поки не оцінила повний масштаб збитків, що були завдані окупантами. Існують проблеми з електро, водо та газопостачанням. На сьогодні російські війська відійшли від Чернігова, проте немає жодних гарантій, що вони знову сюди не повернуться.

Мер також звернувся до жителів міста, які поїхали звідси, доки утриматися від масового повернення. Він зазначив, що це може завадити доставці до міста очікуваної допомоги та важливих вантажів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше у Мінрегіоні підрахували, що ворог знищив в Україні близько 4,5 тисяч житлових будинків, 400 навчальних закладів, 150 медустанов, 100 підприємств. За попередніми оцінками, втрати можуть сягати десятків мільярдів доларів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

112

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом