Апеляційний суд заборонив забудову Павловського скверу у Києві

Шостий апеляційний адміністративний суд скасував дозволи на будівельні роботи на території Павловського скверу на вулиці Гоголівській, 32 в Києві.

Про це написала ексдепутатка Київради Ольга Балицька у себе в Facebook.

Як вона повідомила, забудовник через суд намагався скасувати наказ ДАБІ, яким той скасував дозвіл на будівельні роботи на території скверу. За словами ексдепутатки, перемога в суді стало можливою завдяки активній позиції громадськості. Балицька не виключає, що буде ще третя інстанція, забудовник готує касацію.

НЕРУХОМІ раніше повідомляли, що в серпні минулого року Окружний адміністративний суд столиці прийняв рішення, яке відновило дозвіл на скандальну забудову Павлівського скверу.

Як стало відомо, земельна комісія Київради раптово звідкись отримала клопотання Верховної Ради 2007 року про будівництво житла для народних депутатів і проєкт рішення 2016 року, який весь цей час лежав без розгляду. При цьому ще в 2016 році Науково-методична рада з питань охорони культурної спадщини Міністерства культури затвердила межі і використання території пам'ятки місцевого значення "Видатне місце Обсерваторна гірка", що забороняє будь-яке нове будівництво тут.

Варто відзначити, що проти будівництва на цій ділянці активно виступали кияни. Протестувальники вважають, що від рук забудовника може постраждати зелена зона Паловського скверу і дитячого санаторію "Салют". Вони вимагали, щоб Мінкульт ініціював на засіданні уряду прийняття постанови, яка заборонила б видачу компаніям дозволів на забудову зазначених територій.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

94

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом