Голова ФДМ подав у відставку через приватизацію "Більшовика"

Голова Фонду державного майна Дмитро Сеннічеко написав заяву про відставку через приватизацію колишнього заводу "Більшовик".

Про це повідомив колишній народний депутат та журналіст Сергій Лещенко у своєму Телеграм-каналі, посилаючись на свої джерела, оскільки офіційно заява не була опублікована.

"Голова Фонду держмайна Дмитро Сенніченко йде у відставку. Причина - скандальна приватизація заводу "Більшовик", яка пройшла під одного учасника", - написав Лещенко.

У свою чергу, видання "Лівий берег" зазначає, що продаж заводу може вплинути на рейтинги влади, що, власне, і призвело до відставки Сенніченка.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, аукціон з продажу Першого київського машинобудівного заводу (колишнього заводу "Більшовик") відбувся 27 жовтня. У торгах перемогла компанія "Дженерал Коммерс", афілійована зі структурами uFuture Василя Хмельницького.

Із самого початку участь в аукціоні підтвердили 15 компаній, але у день торгів прийшли лише три. При цьому боротьби за завод так і не побачили, у результаті ціна від стартової зросла лише на 40 млн гривень. Багато експертів дійшли висновку, що компанії могли спочатку домовилися про купівлю цього об'єкту.

На предмет змови в угоді щодо заводу має перевірити Антимонопольний комітет, який сам ініціював перевірку. Зокрема, АМКУ візьме до уваги інформацію, яку поширили у ЗМІ про змову компаній "Дженерал Коммерс" та "Інвест новація".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

101

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом