Годинники, книги і картини, що належать Мікітасов, залишаться під арештом

Суд відмовився скасовувати арешт майна екс-глави корпорації Укрбуд і колишнього народного депутата Максима Микитася.

Як повідомляють "Українські новини", таке рішення винесла Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду у вівторок, 6 жовтня. Як зазначається, йдеться про предмети антикваріату і розкоші, що належать екс-парламентарію: годинники, старовинні книги, картини та інше. Загальна їх вартість – близько $2 млн.

Таким чином, суд відмовився йти назустріч захисту підозрюваного і залишив в силі рішення суду попередньої інстанції.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулого місяця Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовила в задоволенні поданих апеляційних скарг і залишила Микита під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 100 мільйонів гривень.

В ході досудового розслідування детективи НАБУ встановили нові епізоди. Так, Микитась та інші посадові особи Укрбуду використовували завідомо підроблені офіційні документи в процесі обміну квартир Нацгвардії в будинках в центрі столиці на нерухомість на околиці Києва. Екс-нардепа звинуватили в привласненні 82 млн гривень державних коштів.

Крім того, Микитасю недавно оголосили нову підозру за вчинення незаконної угоди з НАЕК "Енергоатом" на 929 млн гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

91

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом