Микитась став фігурантом ще однієї корупційної справи

Екс-главі Укрбуду Максиму Мікітасю оголосили нову підозра за вчинення незаконної угоди з НАЕК "Енергоатом" на 929 млн гривень.

Про це у вівторок, 29 вересня, повідомили в пресслужбі Національного антикорупційного бюро.

Як стало відомо, заступник гендиректора енергокомпанії у 2017 році домовився з однією з компаній, що входить до корпорації Укрбуду про будівництво сховища відпрацьованого ядерного палива з атомних елекстростанцій України. Згодом витрати на будівництво зросли майже на 435 млн гривень. Втім, об'єкт так і не був добудований.

Як з'ясували співробітники антикорупційних органів, топ-менеджер Енергоатому згодом отримав у користування три квартири в нових житлокомплексах, побудованих Укрбудом. Приблизна їх вартість 4,42 млн гривень.

Вчора детективи НАБУ разом зі співробітниками САП повідомили екс-главі Укрбуду і топ-менеджеру підрозділу Енергоатому про підозру у вчиненні злочину за статтями 368 і 369 КК України. Йдеться про надання та одержання неправомірної вигоди.

Зараз правоохоронні органи вирішують питання запобіжного заходу. Крім того, як відзначили детективи, у справі Микитася – це вже другий епізод, який пов'язаний з корупцією.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше НАБУ посилило підозру Микитасю. В ході досудового розслідування детективи встановили нові епізоди. Так, Микитась та інші посадові особи Укрбуду використовували завідомо підроблені офіційні документи в процесі обміну квартир Нацгвардії в будинках в центрі столиці на нерухомість на околиці Києва.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

61

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом