Француз зажадав від Airbnb 90 тис євро компенсації за розгромлену квартиру

Житель передмістя Парижа збирається судитися з керівництвом платформи Airbnb, через яку він здавав свою квартиру, після того як орендарі рознесли його житло, площа якого не перевищувала 45 квадратних метрів.

Як повідомляє Le Figaro, про те, що в квартирі відбувається щось недобре чоловікові повідомив його сусід. Приїхавши, господар побачив у квартирі трьох повій, що були в стані наркотичного сп'яніння. При цьому його власність перебувала в дуже жалюгідному стані. Як стверджує власник, перед здачею житла він його відремонтував.

Крім того, чоловікові через черговий ремонт і з'ясувань з поліцією довелося відмовити наступному орендарю, який вже вніс заставу і планував тут жити півтора рои.

Збитки внаслідок втраченої вигоди, а також витрати на майбутні ремонтні роботи, чоловік оцінив у 70 тисяч євро. Також він зажадав 15 тисяч євро компенсацій і 3,5 тисячі євро на судові витрати.

Платформа Airbnb в свою чергу зробила кілька пропозицій власнику постраждалої квартири, жодне з яких йому не підійшло. У сервісі згодні компенсувати будь-які витрати на ремонт, але це не поширюється на невиплачену орендну плату.

В результаті господар квартири буде судитися з платформою в Ірландії, де, власне, розташовується штаб-квартира Airbnb.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, сервіс бронювання житла Airbnb Inc. збирається вийти на публічний ринок до кінця поточного року. Проте, поки немає гарантій, що компанія проведе IPO в очікувані часові рамки, що частково пов'язано з невизначеним терміном розгляду заявки у SEC.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

56

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом