Сервіс Airbnb Inc збирається вийти на IPO до кінця року

Американський сервіс бронювання житла Airbnb Inc. збирається вийти на публічний ринок до кінця поточного року.

Як повідомляє газета The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела, компанія планує подати заявку на первинне розміщення акцій в Комісію з цінних паперів і бірж США (SEC) ближче до кінця серпня, підготувавши підгрунтя для проведення лістингу до кінця року.

Проте, джерела газети стверджують, що поки немає гарантій, що компанія проведе IPO в очікувані часові рамки, що частково пов'язано з невизначеним терміном розгляду заявки в SEC та ймовірністю, що акції не будуть користуватися попитом у інвесторів до того моменту, коли компанія буде готова до проведення IPO.

Airbnb може вибрати традиційний формат IPO, провести прямий лістинг, який не передбачає залучення грошових коштів, або об'єднатися зі спеціалізованою компанією для цільових злиттів і поглинань.

Дебют на ринку стане для Airbnb поворотним моментом. Компанія цуралася публічних ринків протягом багатьох років, при цьому ставши одним з найдорожчих стартапів. Виручка сервісу в 2019 році склала $4,8 млрд. Водночас збиток компанії збільшився в порівнянні з попередніми роками на тлі високих витрат.

Airbnb була заснована у 2008 році в Сан-Франциско і являє собою сервіс, який дозволяє мандрівникам забронювати житло (від кімнати з господарями до окремих котеджів) у власників безпосередньо. За послугу компанія бере собі комісію як із власників житла, так і з наймачів. Airbnb представлена більш ніж в 100 тис. міст світу.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

40

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом