Фонд гарантування запропонував продати проблемний банк Аркада

Фонд гарантування вкладів запустив процедуру виведення проблемного банку Аркада з ринку в рамках якої запропонував продати цю фінустанову інвестору.

Про це повідомили в пресслужбі фонду.

Згідно з даними, ФГВФО запропонував наступні варіанти виведення неплатоспроможного банку:

  • ліквідація банку з відчуженням у процесі ліквідації всіх або частини його активів і зобов'язань на користь приймаючого банку;

  • відчуження всіх або частини активів і зобов'язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку з відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією;

  • створення і продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов'язань неплатоспроможного банку і подальшою ліквідацією неплатоспроможного банку;

  • продаж неплатоспроможного банку інвестору.

Як повідомили в пресслужбі, відкритий конкурс проводиться серед банків, а також попередньо кваліфікованих осіб, включених Національним банком України до переліку попередньо кваліфікованих осіб, які відповідають умовам відкритого конкурсу.

"Банки, попередньо кваліфіковані особи, які планують взяти участь у виведенні неплатоспроможного банку з ринку, з метою їх допуску до участі у відкритому конкурсі, повинні подати до Фонду документи, визначені умовами відкритого конкурсу", - підкреслили у ФГВФО.

Аркаду хочуть продати
yandex.net

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Національний банк України відніс банк Аркада до категорії проблемних. На вимогу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб було заарештовано головний офіс банку площею 14,1 тис кв м, який знаходиться у центрі Києва.

Тим часом, як повідомив мер столиці Віталій Кличко, аудит недобудованих об'єктів банку Аркада повинна буде провести компанія Київміськбуд. А міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці розслідують кримінальну справу щодо 9 млрд грн, зібраних у фондах фінансування будівництва банку Аркада.

Проверенные ЖК

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук