До прем'єра та НАБУ звернулися у зв'язку з забудовою території НАУ

Народний депутат Роман Грищук направив звернення прем'єр-міністру і в Національне антикорупційне бюро у зв'язку з масштабним будівництвом житлового комплексу на землях Національного авіаційного університету.

Про це парламентарій написав в середу, 22 вересня, у себе в Facebook.

За його словами, згідно з виданих столичною владою містобудів на землях університету збираються побудувати комплекс майже на 2 тисячі квартир. Депутат також пообіцяв порушити це питання в комітеті освіти, науки та інновацій.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Державна архітектурно-будівельна інспекція за день до ліквідації дозволила будівництво ЖК на території НАУ. Так, у 14 будинках планують розмістити 1659 квартир, загальною площею 107,3 тисяч квадратних метрів. Найменування об'єкта передбачає також будівництво спортивного комплексу. За даними реєстру, генпідрядником будівництва на території студмістечка виступить ТОВ "Атмосфера інжиніринг системз". Джерела НЕРУХОМІ повідомляють, що девелопером комплексу буде Saga Development.

Нагадаємо, що ДАБІ за останні 14 днів роботи виконала двомісячну "норму" з видачі дозволів. У свою чергу глава Мінрегіону Олексій Чернишов пообіцяв, що Держархбудінспекцію чекає масштабна перевірка. 15 вересня функції державного контролю в галузі будівництва почала виконувати новостворена структура ДІАМ.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

83

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом