До підбору кадрів ДІАМ залучили міжнародну правову організацію

Держінспекція містобудування домовилася про співпрацю з Міжнародною організацією з розвитку права (IDLO), яка повинна допомогти з відбором кадрів до ДІАМ і реформуванням містобудівної галузі України.

Про це розповів міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, передає пресслужба відомства у понеділок, 4 жовтня.

За його словами, в рамках співпраці з міжнародною організацією заплановане втілення експериментального порядку проведення конкурсів на посади керівників департаментів інспекції. Крім звичного тестування на знання законів і співбесіди, кандидати додатково пройдуть тестування на логічне, вербальне, абстрактне мислення і перевірку на доброчесність. Йдеться про конкурси на посади категорії Б.

"Ми продовжуємо працювати над формуванням 100% штату співробітників ДІАМ. Один з найважливіших етапів - призначення на посади керівників департаментів інспекції. Щоб відібрати найбільш професійні кадри, був розроблений спеціальний порядок проведення конкурсів, що передбачає додаткові тестування. Як тільки уряд прийме відповідну постанову, експериментальний порядок буде введений", - розповів Чернишов.

У свою чергу в ДІАМ підкреслили, що вона стала першою держструктурою, в яку набирали співробітників таким ретельним чином.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 15 вересня Кабмін схвалив запуск Держінспекції архітектури та містобудування після того, як в структуру набрали третину штату – мінімально необхідного для виконання функцій. До відбору кадрів залучили НАБУ, щоб виключити ймовірність корупції в інспекції.

Тим часом експерти виявили щонайменше 25 порушень законодавства, які допустили співробітники новоствореної організації. Всі порушення однотипні і стосуються повернення на доопрацювання повідомлень про початок виконання будівельних робіт.

У Мінрегіоні зазначили, що за перший тиждень роботи інспекція опрацювала близько 1300 документів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

85

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом