ДАБІ та ЖК: тижневий дайджест виданих документів

На будівництво яких житлових комплексів (СС3) Держархбудінспекція видала дозвіл або відмовила у його видачі, а також які ЖК ввела в експлуатацію з 15 по 19 березня – читайте в матеріалі НЕРУХОМІ.

Тижневий дайджест рішень ДАБІ
НЕРУХОМІ

Дозвіл отримали

1. ЖК на вул. Лебедєва у Голосіївському районі Києва.

Замовником є ТОВ "Інтербуд ТМ", генпідрядником – ТОВ "КСМ-Груп". Вказані компанії також є учасниками будівництва розташованого неподалік ЖК Кришталеві джерела.

ЖК на вул. Лебедєва – комплекс на 3 064 квартири на землях Національної академії наук України. Розташовуватиметься поруч із парком Феофанія, територією ЖК Казка та офісною будівлею ПрАТ "Миронівський хлібопродукт".

Зазначимо, що забудовник отримав дозвіл з 4 спроби.

Серед підстав для відмов, що надавались протягом 2021 року, було: не забезпечення нормативних розмірів прибудинкових майданчиків та достатньої кількості машино-місць для постійного і тимчасового зберігання автомобілів; перевищення максимально допустимого відсотку забудови земельної ділянки.

Варто підкреслити, що дозвіл надано на підставі експертного звіту на проєктну документацію, що датований від 1 грудня 2020 року. Це може свідчити про те, що проєкт на будівництво суттєво не змінювали.

Відмовлено у видачі дозволу

1. ЖК Синергія від Група Смарт в районі вул. Соборна та Корольова в Рівному (ІІ черга).

Підстави для відмови: розрахунок класу наслідків (відповідальності) об’єкта, сканкопія експертного звіту за результатами розгляду проєктної документації та сканкопія розпорядчого документа (рішення, розпорядження, наказ) замовника про затвердження проєктної документації містять помилки і не відображаються в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва.

Спойлер: пакет документів щодо ІІ черги цього ЖК на засіданні дозвільної Комісії погоджено без зауважень (додаток № 1 до протоколу № 18 від 19 березня 2021 року). Тому очікуйте незабаром в Реєстрі будівельної діяльності на появу дозволу.

2. ЖК Акварель-3 від Акварель на вул. Пішонівська, 22, 24, 26 у Приморському районі Одеси.

Підстави для відмови: креслення плану трас зовнішніх інженерних мереж та комунікацій не відповідають вимогам (графічна та текстова частини креслень на фотокопії не є розбірливими); проєктування здійснено за межами земельної ділянки; не витримано вимоги ДБН щодо відстані від об'єкта будівництва до прилеглої забудови; перевищено максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки; не влаштовано ліфти з прохідною кабіною; показники площ майданчиків у складі прибудинкової території, що наведені у додатку до експертного звіту № 00826-20 від 17.11.2020, не співпадають з відповідними показниками, що наведені на кресленнях генерального плану об’єкта будівництва.

Прийнято в експлуатацію

1. ЖК Svitlo Park від Футура хата на Наддніпрянському шосе, 2-А у Голосіївському районі Києва (І черга).

В експлуатацію прийнято три житлові будинки (№№ 1-3) з третьої спроби.

Затримка у введенні в експлуатацію – 1,3 роки.

2. ЖК на вул. Довженка від ТернопільБуд на вул. О. Довженка (позиція 42, блок "Б", ІІ черга) в Тернополі.

Будинок мав бути введений в експлуатацію ще у 4 кварталі 2020 року.

3. ЖК Київський від Матла на вул. Київська в Тернополі (ІІ черга).

4. ЖК Розенталь від Руніком-Стройінвест на вул. Будівельна 48-50 в селі Лиманка Овідіопольського району Одеської області (ІІ черга, 2 та 3 пускові комплекси).

Житлові будинки № 3 та № 4 мали бути прийняті до експлуатації минулого кварталу.

5. ЖК Комфорт Таун від К.А.Н. Девелопмент на вул. Регенераторній у Дніпровському районі Києва (22 черга, 4 пусковий комплекс).

В експлуатацію прийнято паркінг №4.

Як просуватиметься далі робота ДАБІ, стежте в нашій постійній рубриці разом з командою НЕРУХОМІ.

Проверенные ЖК

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук