НБУ таки ліквідував банк Аркада

Рішення про ліквідацію банку Аркада і відкликання банківської ліцензії було прийнято Національним банком України у четвер, 24 вересня.

Про це повідомили в пресслужбі регулятора.

Як повідомляється, відповідне рішення Нацбанк прийняв за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізосіб (від 24 вересня 2020 № 601-рш).

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 25 серпня стало відомо, що НБУ відніс банк "Аркада" до категорії проблемних. Також був введений особливий режим контролю за роботою фінустанови і призначений куратор. Як наголошується у матеріалах Печерського районного суду, таке рішення регулятор прийняв ще 6 серпня. Також судовою ухвалою на вимогу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у рамках забезпечення позову було накладено арешт на головний офіс банку "Аркада" (площею 14,1 тис кв м), який знаходиться в центрі Києва (за адресою вул. Ольгинська, 3-А) і земельну ділянку під ним (площею 0,53 га).

За даними НБУ, власником 74,8% акцій банку "Аркада" був Костянтин Паливода. Пізніше йому слідчі Національної поліції повідомили про підозру у привласненні 50 млн грн. За даними слідства, Паливода вкрав гроші, внесені інвесторами на будівництво житлових комплексів Еврика і Патріотики в Києві.

Сьогодні десяткам будинків Аркади загрожує повне відключення від електропостачання через борги, що накопичилися. Всі рахунки будівельних компаній, пов'язаних з будівництвом ЖК Патріотика і ЖК Еврика, заблоковані.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

104

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом