Чернишов представив план завершення реформи будівництва

Очільник Мінрегіону Олексій Чернишов на засіданні Кабінету міністрів, яке відбулося в середу, 23 грудня, представив план завершення реформи будівництва.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства.

За словами міністра, цілі реформи не змінюються, тому в кінцевому підсумку Державна архітектурно-будівельна інспекція буде ліквідована, а в галузі будуть створені прозорі умови для роботи. У зв'язку з цим Міністерство працює над створенням нового законопроєкту із залученням експертів, громадських організацій і парламентаріїв. У Верховну Раду документ має потрапити на початку 2021 року.

Забезпечувати контроль на ринку будівництва в перехідний період будуть органи місцевого самоврядування. Як підкреслив міністр, це буде стосуватися об'єктів з класом наслідків СС1 і СС2 – в межах 101 населеного пункту, що становить близько 92% всього будівництва в Україні.

"Для цього на минулому засіданні, 16 грудня, Кабмін відновив дію Постанови КМУ № 553 від 23 травня 2011 року", - підкреслив Чернишов.

За його словами, важливо знати, що ДАБІ не повертається до контролю будівництва, вона буде ліквідована вже на початку наступного року. При цьому, чиновник розповів, що будуть також ліквідовані недавно створені Держінспекція містобудування та Держсервісбуд. Замість них створять Державну інспекцію архітектури та містобудування України (ДІАМ) - центральний орган виконавчої влади, який буде здійснювати архітектурно-будівельний контроль та нагляд у сфері містобудування без дозвільно-реєстраційних функцій.

Під час перехідного періоду реєстрація буде здійснюватися органами місцевого самоврядування за допомогою Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва.

Раніше джерела НЕРУХОМІ повідомляли, що в Україні створять новий контрольний орган в будівельній сфері. При цьому Держінспекцію містобудування та Держсервісбуд скасують.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

95

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом