Будівництво ЖК Нивки Парк: експерти з'ясували, чого варто побоюватися інвесторам

Будівництво частини житлового комплексу Нивки Парк в Києві велося з грубими порушеннями без необхідних дозвільних документів, при цьому виникли проблеми з введенням будинків в експлуатацію.

Про це йдеться в звіті експертів ресурсу НЕРУХОМІ.

Як наголошується в дослідженні, ЖК Нивки Парк буде складатися з 12 будинків. Станом на сьогоднішній день, чотири житлових будинки вже ввели в експлуатацію. Однак з іншими – почали виникати проблеми. Так, замовник безуспішно намагався здати побудовані п'ятий і шостий будинки. Але через проблеми з підключенням до електромереж отримав відмову.

Що стосується інших будівель, то ДАБІ відмовила у видачі дозволів на будівельні роботи, але забудовнику Інтергал-Буд це не завадило звести сьомий і восьмий будинку. Тут фактично йдеться про самобуди.

Як підкреслюють експерти, ЖК будують на колишніх землях заводу і тепличного господарства, створюючи тим самим додаткове навантаження на інфраструктуру міста.

Також слід врахувати, що свого часу щодо чиновників КМДА та ДАБІ було відкрито кримінальну справу через забудову на території вищезгаданого заводу. І хоча справа відкрити не проти забудовника, проте хід слідства може позначитися на даному будівництві.

Як йдеться в офіційній інформації, будівництво відбувається у Святошинському районі столиці, по вулиці Перемоги, 67. Крім 12 житлових будинків забудовник має звести будівлі дитячого навчального закладу та закладу швидкого харчування.

Більш детально зі звітом щодо даного будівництва можна ознайомитись, перейшовши за посиланням.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

141

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом