Більшість київських новобудов - проблемні. Результати дослідження ринку

Велика частина новобудов Києва знаходиться в категорії ризикових. Відповідне дослідження було проведено компанією Monitor. Estate.

Експерти проаналізували 435 об'єктів, які зводилися з 2016 року, і які будуються сьогодні. Критерії ризикованості визначені за наступними параметрами: відсутність ліцензій на виконання будівельних робіт, будівництво на землі без відповідного цільового призначення або без сформованої земельної ділянки, будівництво без повного пакету дозвільних документів. Також проаналізовані компанії, залучені у процес будівництва.

Разом, у столиці налічується 232 ризикових об'єкта будівництва, що складає 53,3% від загальної кількості об'єктів, що зводяться.

У дослідженні уточнюється, що без оформлення дозвільних документів ДАБІ - 113 новобудов (25,9% від загальної кількості новобудов), ще 180 (41,3%) будують на землях без відповідного цільового призначення або без сформованої земельної ділянки. 20 об'єктів (4,5%) зводиться без необхідних ліцензій на виконання будівельних робіт.

Найбільша кількість ризикових новобудов зосереджена у Деснянському районі - основна проблема нецільове використання землі. Потім Голосіївський і Шевченківський, найменш проблемний Оболонський район.

"Це може бути пов'язано з відсутністю активної нової забудови щодо інших районів", - говорять експерти.

Також зафіксовані сотні кримінальних справ, в яких фігурують 389 залучених до будівництва компаній. Більшість кримінальних справ стосуються використання схем фінансування будівництва і залучення фіктивних організацій, за допомогою яких забудовники занижують оподатковувану базу. Ще один сегмент - не правомірність передачі земельних ділянок державної власності у користування юридичних осіб.

Підкреслимо, що НЕРУХОМІ активно відстежують ситуацію з новобудовами як у столиці, так і в інших регіонах нашої країни. Ресурс докладно і об'єктивно розповідає про правила гри на українському ринку нерухомості. Дає розуміння про те, де і ким вони порушуються, які об'єкти можна вважати надійними, а які – краще обходити стороною. На ресурсі регулярно публікуються і оновлюються огляди і звіти щодо житлових комплексів, підготовленими незалежними вузькопрофільними експертами, які володіють достовірною і перевіреною інформацією про будівельну галузь.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

102

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом