Бенефіціару одеської "Будови" суд продовжив запобіжний захід

Бенефіціару одеської будівельної компанії "Будова" Дмитру Дімарському продовжили запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, відповідне рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд 18 лютого. На думку правоохоронних органів, Дімарський є учасником злочинного угруповання, організованого Володимиром Галантерником, яке протягом 2016-2019 років "працювало" в Одесі та завдало йому збитків на 558 млн гривень.

У НАБУ запевняють, що між забудовником та бізнес-магнатом існували "понятійні угоди": Галантерник забезпечував надання будівельного майданчика, а забудовник розраховувався з ним потім або грошима, або квадратними метрами. Ціна питання нібито – $3-4 млн. Якби ділянка для забудови реалізовувалась на конкурентній основі, то ці кошти поповнювали б бюджет міста.

Так, за версією НАБУ, Дімарський брав участь у реалізації проєктів на Академічній, 30, де зводилися житлові комплекси на рекреаційних землях. Прокурори в суді представляли таблицю обліку витрат "Будови" та доводили, що за фінансові винагороди учасники схеми, очевидно, отримували необхідні судові рішення на свою користь.

Окрім іншого бенефіціара "Будови" підозрюють у даванні хабаря прокурору Одеської області Олегу Жученку за те, що той підписав договір із забудовником на меншу кількість кв. м, ніж ті, що мали передаватися прокуратурі. Жученко отримав квартиру на Леонтовича, 16 площею 153 "квадрати".

Адвокати просили відпустити клієнта під особисте зобов'язання, але прокуратура добилася того, щоб Дімарського тримали під нічним домашнім арештом. Також він зобов'язаний прибувати на першу вимогу детектива, прокурора або судді та повідомляти про зміну місця проживання.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Одесі викрито злочинну схему з махінаціями із землею під забудову, яку організували 16 людей. Серед них був і мер Одеси Геннадій Труханов.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

198

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом