Апеляційний суд залишив під забороною будівництво скандального ЖК La Mer в Одесі

Будівельна компанія "Інтергал-Буд" не змогла через суд домогтися скасування заборони на будівництво ЖК La Mer.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, П'ятий апеляційний суд підтримав рішення попередньої інстанції про заборону будівельних робіт в районі 13-ї станції Великого Фонтану.

Як повідомила адвокат Марина Мельник, згідно з рішенням суду, не можна проводити будь-які роботи, заборонено проїзд до будівництва спецтехніки. В дозвільних документах забудовника знайшли масу порушень.

"Порушено порядок видачі рішення виконкомому, містобудівні умови на підпірну стіну також не відповідають законодавству, а проєктна документація взагалі була підготовлена за два дні", - підкреслила юрист.

За її словами, у забудовника є право ще подати касаційну скаргу, але за цей час суд першої інстанції може винести рішення про скасування дозволу на будівництво.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, проти будівництва житлового комплексу La Mer активно виступають і місцеві жителі. Велике невдоволення одеситів викликало те, що даний комплекс загрожує вищим на схилі домівках: через спорудження руйнується протиповзнева захист. Крім того, активісти стверджує, що забудовник Інтергал-Буд веде тут роботи без дозвільних документів.

Відзначимо, що будинок тут почали зводити замість берегоукріплювальних робіт – спочатку тут повинні були спорудити підпірну стіну, щоб убезпечити схил.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

79

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом