Суд заборонив будівництво ЖК La Mer в Одесі

Шостий апеляційний адміністративний суд Одеси скасував дозвіл на будівництво житлового комплексу La Mer на 13-й станції Великого Фонтану.

Про це у середу, 30 вересня, написав експерт з містобудування в Національній академії держуправління при президентові України Віктор Глеба у себе в Facebook.

"Ми виграли бій і відстояли скасування дозволу на будівництво багатоповерхового житлового комплексу La Mer на вул. 13 Фонтана в Одесі", - написав активіст у себе в соцмережі.

За його словами, інвесторам, які таки купили квартири в ЖК La Mer, буде досить важко їх отримати, оскільки "земельна ділянка надана під будівництво рекреаційного об'єкта". Він також порадив по можливості забрати кошти з офісів продажів і "не брати участь у будівельній піраміді".

Відзначимо, що будівництво ЖК La Mer вже довгий час супроводжувалося різного роду скандалами. Наприклад, велике невдоволення місцевих жителів викликало те, що даний комплекс загрожує будинкам, що знаходяться зверху схилу: через спорудження руйнується протиповзнева захист. Крім того, активісти стверджує, що забудовник Інтергал-Буд веде тут роботи без дозвільних документів.

Як наголошується на сайті НЕРУХОМІ, ЖК La Mer має низький рейтинг – 2.8. На це вплинуло ряд факторів: низька стадія будівництва, відсутність будь-яких даних по вартості утримання, відповідності ДБН. Забудовник – компанія Інтергал-Буд.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

58

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом