Апеляційний суд залишив Микитася за гратами

Захист колишнього глави компанії Укрбуд Максима Микитася не зміг домогтися скасування арешту в Київському апеляційному суді, засідання якого відбулося в середу, 20 січня.

Як повідомляє Українська правда, клопотання адвокатів Микитася відхилила голова суду Тетяна Росік, підтримавши рішення суду попередньої інстанції. Згідно з цим рішенням екс-голові будівельної корпорації обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 27 лютого.

Микитась проходить підозрюваним у справі про викрадення людини. Проте, один з доказів причетності колишнього забудовника до цієї справи – листування з організаторами злочину, було визнано фальшивим, це підтвердили і в прокуратурі. Проте, правоохоронці вважають, що цей факт не може спростовувати причетність Микитася до викрадення.

"Воно була, це листування. Однак... воно не використовувалося підозрюваним під час вчинення злочину. Воно створювалося з тією метою, щоб запевнити потерпілого Мірошниченка в тому, що вони діють в інтересах Микитася", - заявив під час засідання прокурор.

Слідство стверджує, що потерпілому показали сфабриковану переписку з колишнім забудовником листування. Але Микитась нібито пізніше зателефонував і повідомив жертві, що викрадачі таки діють від його імені.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, колишній забудовник знову опинився за гратами перед самим Новим роком. Шевченківський районний суд столиці в четвер, 31 грудня, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці без права застави.

Микитась виявився підозрюваним у справі про викрадення людини. Так, за версією слідства колишній забудовник замовив викрадення юриста, який нібито був йому винен грошей. Викрадення організував лідер злочинного угруповання. Він в даний момент відбуває покарання за вбивство. Попередньо у Микитася пройшли в будинку обшуки.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

92

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом