"Микитася на нари!" Скандального екс-главу "Укрбуду" посадили під домашній арешт

Вищий анктікоррупціонний суд (ВАКС) відправив екс-депутата і колишнього президента "Укрбуду" Максима Микитася під цілодобовий домашній арешт.

Про це розповіла прес-секретар суду Олеся Чемерис, передає " Українська правда".

Як стало відомо, прокурор САП просив для Микитася тримання під вартою з альтернативою застави у 100 млн гривень. Однак суддя Андрій Біцюк задовольнив клопотання прокурора частково. Так, Микитась повинен перебувати під цілодобовим домашнім арештом до 14 липня 2020 року.

На екс-нардепа також знову поклали низку зобов'язань: прибувати до суду і до слідчого за першим викликом, утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними і свідками у справі, здати закордонний паспорт, носити електронний засіб контролю.

Під час засідання під будівлею суду активісти скандували "Микитася на нари".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше суд зняв з Микитася електронний браслет і повернув закордонний паспорт. Таким чином ВАКС не задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про продовження обов'язків для екс-глави "Укрбуду".

Національне антикорупційне бюро посилило підозру Микитасю. В ході досудового розслідування детективи встановили нові епізоди. Так, Микитась та інші посадові особи "Укрбуду" використовували завідомо підроблені офіційні документи в процесі обміну квартир Нацгвардії в будинках у центрі столиці на нерухомість на околиці Києва.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

50

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом