АМКУ не дозволив компанії Хмельницького купити "Більшовик"

Антимонопольний комітет розглянув заяву про купівлю компанією "Дженерал Коммерс" пакету акцій колишнього заводу "Більшовик" та встановив, що вона не відповідає вимогам.

Про це повідомили у середу, 17 листопада, у пресслужбі АМКУ.

У комітеті повідомили, що заява не відповідає вимогам Положення про порядок подання та розгляду заяв про попереднє отримання дозволу АМКУ на концентрацію суб'єктів господарювання. З огляду на невідповідність вимогам Положення заяву залишено без розгляду.

У комітеті також наголосили, що продовжують розслідування щодо можливої змови в аукціоні, під час якого було продано завод.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, аукціон з продажу колишнього заводу "Більшовик" відбувся 27 жовтня. Незважаючи на весь ажіотаж навколо кампанії з продажу підприємства, на сам аукціон прийшли лише три фірми, при цьому торгувалися за нього лише дві. У результаті сума зросла від стартового значення лише на 40 млн. гривень, а перемогла компанія "Дженерал Коммерс", афілійована зі структурами UFuture Василя Хмельницького. У ЗМІ з'явилася інформація, що компанії могли спочатку домовилися про покупку об'єкту. Перевірку щодо змови ініціював Антимонопольний комітет.

Днями також стало відомо, що голова Фонду державного майна Дмитро Сеннічеко подає у відставку через скандальну приватизацію "Більшовика". Зокрема цю версію висунув колишній нардеп Сергій Лещенко.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

58

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом