Американці збираються побудувати перший в світі космічний готель. Фото

За будівництво першого в світі космічного готелю візьметься американський стартап Orbital Assembly Corporation.

Як повідомляє designboom, за задумом готель буде розташовуватися на орбітальній станції "Voyager", його будівництво має розпочатися у 2025 році, а завершитися – в 2027-му. Збирати готель будуть відразу на орбіті.

Станція буде віддалена від землі до 550 км. Її постійний кут нахилу складе 97 градусів, вона постійно обертатиметься навколо землі, що дозволить зберегти однаковий кут освітлення. Це також вирішить питання з накопиченням сонячної енергії та температурним перевантаженням.

Конструкція буде мати форму кільця шириною у 200 метрів, в якому будуть розташовуватися 24 модуля. Варто підкреслити, що вона за розмірами будуть перевищувати Міжнародну космічну станцію. За один раз тут зможуть розміститися до 400 осіб.

Для комфорту відпочиваючих в готелі обладнають спа, ресторан, спортзал і навіть кінотеатр. Загальна площа житлових модулів та коридорів складе 11 600 квадратних метрів. У кожному модулі буде по три поверхи. У 12 модулях розміщуватися готельні номери, найбільші з яких матимуть площу 126 квадратних метрів, а найменші - 30 метрів. В інших модулях розміщуватимуться екіпаж і ресурси. Наприклад, станцію можна використовувати як тренувальну базу для майбутніх колонізаторів Марса.

Вартість будівництва не повідомляється, проте в середньому доставити вантаж на орбіту коштує приблизно 8000 доларів за кілограм. При використанні багаторазових ракет-носіїв Falcon 9 ця вартість може знизитися до 2000 доларів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше американський винахідник Ілон Маск заявляв, що планує побудувати на Марсі повністю автономне місто, яке не буде залежати від нашої планети. Крім того, в ЗМІ з'явилися повідомлення, що він вирішив позбутися від своєї нерухомості. Деякі припустили, що таким чином глава SpaceX збирається нібито повністю перебратися на Марс.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

334

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом