Жителям Київської області влада поки не рекомендує повертатися

Жителям Київської області, які покинули свої домівки через військову агресію з боку росії, поки що рано повертатися додому.

Про це розповів голова обласної військової адміністрації Олександр Павлюк у телеефірі.

За його словами, станом на сьогодні триває розмінування Київської області, доки повертатися сюди небезпечно, орієнтовно обстеження території має завершитись до кінця цього місяця. Для охорони вцілілого майна від мародерів на Київщину прибуло додатково близько 600 поліцейських.

Головне завдання перед влади відновити транспортне сполучення та електропостачання найбільш постраждалих населених пунктів. Як наголосив Павлюк, днями лише вдалося очистити від спаленої російської техніки Житомирську трасу.

При цьому більшу частину відновлювальних робіт мають провести до кінця травня. За даними ДСНС, станом на 11 квітня всього з початку широкомасштабного військового вторгнення РФ знешкоджено 48 тисяч 243 вибухонебезпечні предмети та 417,4 кілограми вибухової речовини. Знешкоджувати вибухонебезпечні предмети продовжують у Бучанському, Броварському та Бориспільському районах.

Роботи ведуться цілодобово, у кожному населеному пункті створено оперативний штаб у всіх напрямках.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше прем'єр Денис Шмигаль говорив, що в Україні вже почали впроваджувати план відновлення зруйнованих об'єктів, всього він матиме три етапи. Втрати України від вторгнення Росії складають приблизно трильйон доларів США. Проте прем'єр вважає, що їх вдасться компенсувати коштом заарештованих кремлівських активів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

73

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом