Зеленський затвердив склад ради з вирішення проблемних питань у будівництві

Склад Координаційної ради з розв'язання проблем на ринку будівництва був затверджений президентом України Володимиром Зеленським у вівторок, 29 грудня.

Про це повідомили в преслужбі глави держави.

Як говориться в документі, головою ради призначено народного депутата і заступника голови комітету з питань містобудування Олену Шуляк. Також до складу увійшли очільник Мінрегіону Олексій Чернишов, голова виконкому реформ Михайло Саакашвілі, перший заступник голови СБУ Василь Малюк, заступник голови ДБР Олексій Сухачов, заступник голови Мін'юсту Ольга Онищук, заступник керівника Офісу президента Юлія Свириденко, радник Вадим Потаєв і громадський діяч Карл Стурен.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, указ про створення Координаційної ради було підписано Зеленським ще 29 вересня.

Як наголошується, його завданнями буде створення механізмів щодо вирішення проблемних питань у будівельній галузі з урахуванням інтересів як забудовників, так і інвесторів, моніторинг ситуації на ринку нерухомості і допомога українцям щодо реалізації власного житла. Також відомство готуватиме пропозиції главі держави щодо збільшення інвестицій в будівництво.

Рада буде взаємодіяти з держструктурами, для вирішення певних завдань будуть залучатися фахівці різного профілю, громадські організації.

Зазначемо, що згідно зі звітом НБУ, в Україні ринок первинної нерухомості залишається майже неконтрольованим, що створює ризики як для звичайних інвесторів, так і для фінансових установ.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

54

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом