Зеленський ветував законопроєкт про прострочену валютну іпотеку

Президент України Володимир Зеленський повернув на доопрацювання прийнятий раніше Верховною Радою закон про продовження мораторію на стягнення застави за валютними іпотечними кредитами до 2022 року без підпису, супроводивши своїми пропозиціями.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради України.

Як зазначається, відповідний законопроєкт не може бути підписаний, оскільки його окремі положення не узгоджуються з Конституцією України і законами, а також "не відповідають принципу юридичної визначеності, ясності і недвозначності правової норми, яка є складовою конституційного принципу верховенства права".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Рада 16 червня продовжила мораторій на стягнення за валютними іпотечними кредитами до 2022 року. За відповідне рішення проголосували 349 нардепів.

Законом пропонувалося продовжити термін мораторію на відчуження житлового майна за прострочені валютні кредити громадян, зокрема, іпотечні до 1 січня 2022 року. Прийнятий у 2018 році Кодекс за процедурами банкрутства встановлював термін мораторію до 21 жовтня 2020 року.

Відповідно до закону, житло не може бути відчужене у громадянина, якщо це єдине місце проживання, якщо загальна площа житла становить не більше 140 кв. м для квартири та 240 кв. м для будинку.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

64

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом