Здатний витримати тайфун:у Гонконзі будують хмарочос з перероблених матеріалів. Фото

Архітектори студії Zaha Hadid Architects-2 хочуть побудувати у Гонконзі екологічний хмарочос, який буде відрізнятися від всіх зведених в місті будівель. У новому проєкті Murray Road, будівництво якого вже почалося, буде розташовуватися діловий центр.

У будівництві будуть використані перероблені матеріали, таким чином будуть застосовані стандарти LEED Platinum і WELL Platinum green building. Проте, як запевняють будівельники, будівля буде надійною і "здатною витримати навіть тайфуни". Висота будівлі – 190 метрів, передає Archdaily.com.

Автори розповіли, що відмінна риса проєкту – "розумна" система вентиляції, яка визначає скільки людей в даний момент знаходяться у офісі, контролює подачу свіжого повітря, а також температуру всередині приміщень. Крім того, співробітники більше не зобов'язані носити карти-ключі: система пропуску (ліфти, двері та ін.) буде розпізнавати обличчя завдяки запровадженій біометрії.

На останніх поверхах будівлі буде розташовуватися спортивний зал з великим вибором тренажерів. Також тут буде розміщуватися банкетна зала для всякого роду урочистостей. Звідси з вікон буде відкриватися гарний вид на все місто

Велику увагу архітектори приділили паркінгу: 36 рівнів над землею та 5 під. Тому питання, де залишити автомобіль, не повинні нікого хвилювати.

Навколо комплексу буде розташовуватися великий зелений парк з високими деревами.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, найвищий в світі хмарочос з дерева скоро побудують в австралійському Сіднеї.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

83

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом