Законопроєкт про реформу містобудування мають допрацювати до кінця травня

Доопрацювати законопроєкт про реформу містобудування мають до кінця весни і вже тоді в червні за нього голосуватимуть у Верховній Раді.

Про це заявила заступник глави комітету з питань містобудування Олена Шуляк в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

За її словами, встановлені чіткі часові рамки – не пізніше травня опрацювати і внести всі пропозиції щодо законопроєкту, розробленого Міністерством розвитку громад і територій. Так, обговорення цього документа вже відбулося під час круглого столу Координаційної ради з питань містобудування. Такі ж обговорення мають пройти в комітетах парламенту і в Асоціації міст України. І тільки після цього депутати будуть голосувати за цей законопроєкт.

Шуляк також розповіла, чому реформа містобудування застопорилася. "У 2020-му реформи системи архітектурно-будівельного контролю як такої не було. Причин багато, і якщо коротко, то нею займалися "вовки в овечій шкурі", не зацікавлені у змінах", – сказала вона, додавши що це "вчасно помітили і належним чином відреагували".

В результаті корупційна складова ДАБІ досягла приблизно 10 млрд гривень на рік. "Це дуже багато, і всі ці кошти осідають в кишенях корупціонерів", – зауважила Шуляк.

Як повідомлялося, експерти НЕРУХОМІ детально розібрали законопроєкт про реформу містобудування і проаналізували всі його плюси й мінуси. Ознайомитися з експертним звітом можна перейшовши за посиланням.

У Мінрегіоні повідомили, що на початку цього року була розроблена нова концепція реформи, яка, як вважають в міністерстві, вводить більш ефективне регулювання в системі органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

82

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом