Забудовнику дали дозвіл на будівництво житлового будинку в центрі Києва

Департамент містобудування та архітектури Київської міської держадміністрації видав 8 грудня дозвіл на будівництво багатофункціонального комплексу з паркінгом на вул. Казимира Малевича, 32 у Голосіївському районі столиці.

Згідно з Генпланом міста, будівництво житла тут не дозволяється – ділянка входить до центрального історичного ареалу. Однак, згідно з даними проєкту, забудовник планує звести тут восьмиповерховий житловий будинок на 52 квартири.

Як йдеться в документах, замовниками МУО є ТОВ "Будівельне об'єднання" Мрія "(землекористувач) і ТОВ "Зе Резорт Девелопмент" (забудовник).

Згідно з повідомленням видання "Наші гроші", компанія "Мрія" отримала зазначену ділянку в оренду ще в 2007 році під будівництво багатоквартирного будинку. При цьому частину землі забрали у міськвиконкому. Тут раніше передбачалося будівництво лазні.

У 2015 році Госпсуд Києва задовольнив позов столичної прокуратури та розірвав угоду про поновлення договору оренди ділянки по вул. Малевича, 32, зобов'язавши "Мрію" повернути ділянку Києву. Однак, в січні 2016 року Вищий госпсуд це рішення скасував і відправив справу на новий розгляд. За результатами чергового судового засідання прокуратурі в задоволенні позову було відмовлено.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Верховній Раді України зареєстрований законопроєкт №4235, який має ввести мораторій на висотну забудову в радіусі 500 метрів від об'єктів культурної спадщини. Як йдеться в документі, заборона на будівництво також поширюватиметься на вже видані дозвільні документи, якщо будівельні роботи ще не стартували. Якщо будівництво вже почалося, дозволи пропонуються вважати дійсними.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

67

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом