Забудовників звільнять від пайового внеску з наступного року

З поправок до законопроєкту про Бюджетний кодекс вдалося виключити норму про пайову участь для будівельних компаній.

Про це написала у себе в Facebook заступниця голови комітету Верховної Ради з питань будівництва Олена Шуляк.

За її словами, вдалося відстояти остаточне скасування пайового внеску і тепер з початку 2021 року забудовники не будуть його платити. Шуляк нагадала, що цю норму скасували ще в минулому році, а поточний був перехідним.

"Офісні центри, готелі, магазини – 10%, житло – 4%. Якщо будуєш – заплати від кошторисної вартості", – підкреслила депутатка.

Також вона вважає помилковою думку про те, що пайові внески служать джерелом наповнення місцевих бюджетів. Насправді, як заявила Шуляк, це було однією з причин зростання корупції у сфері нерухомості.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Київрада звільнила від пайової участі недобудовані об'єкти Укрбуду. Це було зроблено для того, щоб Київміськбуду було легше ввести проблемні ЖК, які він взявся добудовувати.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

81

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом