Київміськбуд зітхнув з полегшенням: об'єкти Укрбуду звільнили від пайової участі

Київрада у четвер, 23 липня, звільнила об'єкти Укрбуду від пайової участі.

Про це написав президент Київміськбуду Ігор Кушнір, компанія якого бере на баланс недобудовані об'єкти Укрбуду.

"Це питання було одним з ключових! З огляду на і так мінусовий фінансовий баланс укрбудовскіх ЖК, а на їх добудову бракує 2,1 млрд грн, такий крок дозволить нам утриматися від жорсткого "мінуса", - підкреслив Кушнір.

За його словами, Київміськбуд робить все можливе і шукає різні законні механізми зниження фінансового навантаження по добудові комплексів Укрбуду.

"І сьогоднішнє рішення – велика допомога не тільки нам, а й 13 тисячам сімей інвесторів. Яким окреме велике спасибі за розуміння і участь у процесах", - зауважив глава будівельної компанії.

У свою чергу мер Києва Віталій Кличко підтвердив цю інформацію, додавши, що це рішення прискорить процес і Київміськбуд зможе швидше взяти на баланс недобудови Укрбуду.

"Я розумію, що таке рішення щодо Укрбуду - не оптимальне. Але ми повинні його прийняти. Тому що потрібно допомогти ошуканим людям. Тим більше, що пайова участь на кілька місяців буде скасовано для всіх забудовників по всій Україні", - зазначив Кличко.

Він також зауважив, що парламент має терміново розглянути низку законопроєктів, які б унеможливили повторення подібних ситуацій з недобросовісними забудовниками.

"Ми вже втомилися від того, що постійно чуємо різні прізвища - Войцеховський, Паливода, Микитась. Назви таких компаній, як Укрбуд, Аркада. Ми постійно вирішуємо проблеми, що виникають через недобросовісних забудовників. Тому ошукані люди приходять до нас. Вони говорять, що вклали кошти, а їх обманули. А це відбувається знаєте чому? Тому що у нас забудовники можуть без гарантій банку продавати квадратні метри, що існують часто тільки на папері", - підкреслив Кличко.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, холдингова компанія Київміськбуд прийняла чергові 6 об'єктів корпорації Укрбуд - ЖК Кирилівської ГАЙ, ГВАРДІЙСЬКИЙ, FREEDOM, LAKE HOUSE, TWIN HOUSE, URBAN PARK.

Забудовники:

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

53

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом