Забудовника зобов'язали знести готель, побудований на території київського вузу

Прокуратура домоглася знесення незаконно побудованого будинку на території Київського національного університету технологій та дизайну.

Про це повідомили в пресслужбі правоохоронних органів.

Згідно з повідомленням столичної прокуратури, приватна компанія побудувала будинок на території університету, з яким було укладено інвестиційний договір. За словами правоохоронців, будівництво було незаконним, без необхідних документів і дозволів. Згодом компанія передала третім особам побудовані приміщення для облаштування тут готелю.

З огляду на грубі порушення, Київська місцева прокуратура №6 подала позов до господарського суду, вимагаючи від забудовника знести будинок, і привести земельну ділянку в стан, який був до будівництва.

Не погоджуючись з таким рішенням, забудовник подав апеляцію. Однак Київський апеляційний суд залишив без змін рішення попередньої інстанції.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві раніше суд зобов'язав знести багатоповерховий житловий будинок на вулиці Августина Волошина, що в Солом'янському районі, який був побудований з грубими порушеннями законодавчих та будівельних норм. Клубний будинок на Волошина розташований біля станції "Караваєві Дачі", забудовник продавав квартири в середньому по 23 тисячі гривень за "квадрат".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

92

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом