Забудовник таки отримав можливість розпочати масштабне будівництво на березі Десенки

Договір між компанією "Строй-Маркет Груп" та Київською міською радою відносного оренди ділянки в районі річки Десенка був визнаний укладеним.

Як повідомляє видання "Наші Гроші", таке рішення було прийнято Господарським судом столиці за договором оренди строком на 25 років земельної ділянки, площа якої становить 21,47 га. Згідно з планами забудовника, він збирається звести тут торгово-розважальний центр і готельний комплекс.

Як нагадує видання, ще в 2007 році Управління економіки та інвестицій Київської міської держадміністрації уклали інвестдоговір. Столична міськрада затвердила передачу ділянки, а також змінила в Генеральному плані призначення землі: із зони зелених насаджень в територію громадської та житлової забудови.

Проте, в 2015 році суд скасував передачу землі компанії, вважаючи рішення міськради незаконним.

Надалі фірма знову зверталася до Київради щодо укладення договору, однак це не було здійснено. Влітку 2020 року "Строй-Маркет Груп" звернувся до суду з позовом про визнання договору оренди укладеним. 22 грудня суд його задовольнив.

Згідно з документом, будівництво на цій ділянці має розпочатися не пізніше літа наступного року.

Власником дочірнього підприємства "Строй-Маркет Груп" є компанія "Плімсол Інвестментс Лімітед", кінцевим власником якої вважається Данило Данилов. Журналісти з'ясували, що це пасинок співвласника мережі супермаркетів "Фуршет" Ігоря Баленка.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у столичного забудовника забрали землю через махінації з договором оренди. Було встановлено, що фірма орендувала землю з порушеннями законів і без аукціону для обслуговування торгово-громадських будівель.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

87

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом