У столичного забудовника забрали землю за махінації з договором оренди

Прокуратура Києва через суд змогла повернути місту земельну ділянку вартістю понад 10 млн гривень.

Позов столичних прокурорів задовольнив Північний апеляційний господарський суд, визнавши недійсним договір оренди приватною фірмою ділянки площею 0,2 га на вулиці Світлицького, передає пресслужба правоохоронних органів.

Як було встановлено, фірма орендувала землю з порушеннями законів і без аукціону для обслуговування торгово-громадських будівель.

Тим часом, в прокуратурі довели, що вказане нерухоме майно є самовільно побудованим, оскільки його будівництво здійснено на земельній ділянці, що не була відведена для цієї мети та більш ніж в 50 разів перевищує площу нерухомого майна, розташованого на ній.

Суд повністю задовольнив апеляційну скаргу прокуратури, скасувавши рішення попередньої інстанції.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше столична прокуратура відсудила у забудовника земельну ділянку, вартість якої перевищувала 42 млн гривень, за систематичні порушення орендного договору.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом