За порушення в наданні послуг ЖКГ хочуть посилити покарання

Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді два законопроєкти, які мають навести порядок у сфері ЖКГ.

На думку парламентаріїв, сьогодні існує велика проблема в сфері контролю за наданням послуг житлово-комунального господарства, передає Судово-юридична газета. Так, після ліквідації Держжитлокомунінспекції частину повноважень з держконтролю передали ДАБІ, яка також згодом їх втратила.

У підсумку відсутність контролю призвело до низки негативних наслідків, таких як зростання корупції, зловживання у сфері ціноутворення тощо.

Контроль у сфері ЖКГ збираються посилити
Сьогодні

У зв'язку з цим, автори законопроєкту №4403 пропонують створити Державну житлово-комунальну інспекцію, яка і займеться контролем у сфері ЖКГ.

При цьому інший проєкт закону №4404 передбачає внесення змін до КпАП в частині встановлення відповідальності за порушення. Так, документ передбачає впровадження статей, які передбачають покарання за порушення в житлово-комунальній сфері. Санкції в деяких статтях стосуються не тільки посадових осіб та підприємств, що надають комунальні послуги, але і споживачів цих послуг.

Крім введення нових статей і доповнення існуючих, автори також пропонують збільшити розміри штрафів за вже існуючі порушення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, киянам, які справно платять за комунальні послуги, в вересні раптово прийшли рахунки з боргом від 800 гривень за опалення. Таким чином доведеться заплатити за послугу, яку практично не було надано. Як пояснили співробітники ЦКС, таким чином відбувся "перерозподіл" за показниками будинкового лічильника.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук