За порушення в наданні послуг ЖКГ хочуть посилити покарання

Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді два законопроєкти, які мають навести порядок у сфері ЖКГ.

На думку парламентаріїв, сьогодні існує велика проблема в сфері контролю за наданням послуг житлово-комунального господарства, передає Судово-юридична газета. Так, після ліквідації Держжитлокомунінспекції частину повноважень з держконтролю передали ДАБІ, яка також згодом їх втратила.

У підсумку відсутність контролю призвело до низки негативних наслідків, таких як зростання корупції, зловживання у сфері ціноутворення тощо.

У зв'язку з цим, автори законопроєкту №4403 пропонують створити Державну житлово-комунальну інспекцію, яка і займеться контролем у сфері ЖКГ.

При цьому інший проєкт закону №4404 передбачає внесення змін до КпАП в частині встановлення відповідальності за порушення. Так, документ передбачає впровадження статей, які передбачають покарання за порушення в житлово-комунальній сфері. Санкції в деяких статтях стосуються не тільки посадових осіб та підприємств, що надають комунальні послуги, але і споживачів цих послуг.

Крім введення нових статей і доповнення існуючих, автори також пропонують збільшити розміри штрафів за вже існуючі порушення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, киянам, які справно платять за комунальні послуги, в вересні раптово прийшли рахунки з боргом від 800 гривень за опалення. Таким чином доведеться заплатити за послугу, яку практично не було надано. Як пояснили співробітники ЦКС, таким чином відбувся "перерозподіл" за показниками будинкового лічильника.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

172

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом