З Держбюджету на оновлення ДБН виділять рекордну суму

На оновлення державних будівельних норм з Держбюджету в наступному році виділять рекордну суму – 49 млн гривень.

Про це заявила народний депутат, заступник голови парламентського комітету з питань містобудування Олена Шуляк, повідомляє пресслужба КБУ.

За її словами, вказані кошти підуть на поліпшення якості будівництва в Україні, яке має проходити за міжнародними стандартами.

"Мається на увазі оновлення будівельних норм за параметричним методом", - повідомила парламентарій.

Шуляк впевнена, що це дозволить поліпшити безпеку, інклюзивність, енергоефективність, екологічність проєктів, можливість вільного планування та інші переваги.

У Конфедерації зауважили, що 49 млн гривень, це рекордна сума, яка коли-небудь виділялася на всю будівельну галузь. Завдання Мінрегіону встигнути оновити ДБН та інші будівельні стандарти до кінця наступного року, підкреслили в КБУ.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Шуляк заявляла, що в Україні корупція в будівельній сфері досягла 10 мільярдів гривень на рік за самих скромних підрахунках. При цьому мало що робиться, щоб виправити ситуацію. Вона підкреслила, що в сьогоднішніх умовах нереально реалізувати будь-який проєкт виходячи зі старих ДБН.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

69

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом