Як змінилася вартість квартир за рік в Україні: дані Держстату

В Україні минулого року спостерігалося зростання цін як на ринку первинної нерухомості, так і на вторинному порівняно з цінами за 2019 рік.

Про це повідомили в Державній службі статистики.

Згідно з наведеними даними, найбільш активно квартири дорожчали на вторинному ринку. Тут ціни виросли на 9,8%. Водночас на первинному ринку зростання склало 6,9%.

За 2020 рік вартість однокімнатних квартир на первинному ринку виросла на 7,8%, на другому місці опинилися трикімнатні: їх вартість підросла на 7,7%. Менш активно дорожчали двокімнатні квартири – їх ціна змінилася на 5,6%.

На вторинному ринку ціни змінювалися наступним чином: "однушки" подорожчали на 11,9%, "двушки" – на 10,2% і трикімнатні стали дорожче на 7,7%.

У Держстаті повідомили, що в четвертому кварталі 2020 року вартість нерухомості в порівнянні з попереднім періодом змінилися так: на первинному ринку ціни зросли на 1,6%, на вторинному – 1,9%.

Дані щодо нерухомості були приведені з усієї України без урахування анексованих територій.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в минулому році вартість оренди однокімнатної квартири в Україні зросла на 5,5%. Згідно з наведеними даними Держстату, цілком прогнозовано на першому місці опинився Київ, а ось найдешевше житло – в Луганській області.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

130

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом