Як відчути себе бджолою: в Барселоні хочуть побудувати "будинки-вулики"

Стартап Haibu 4.0 створив проєкт, який допоможе Барселоні вийти з житлової кризи. Так, він передбачає створення нового типу житла для населення за рахунок реконструкції старих будівель.

Як повідомляє Euronews, апартаменти названі "сотами" через їх площу: їх довжина становить 2,2 м, ширина – всього 1,2 м. У квартирі є: ліжко, стіл, полиця і місце для зберігання речей. Оренда складе € 200 в місяць. Сам будинок буде мати вигляд гуртожитку.

Керівник проєкту Марк Оліве розповів, що компанія подала заявку до міської ради Барселони на отримання дозволу на будівництво більше двох місяців тому.

Міська рада Барселони відповіла, що вона не може дозволити створення подібного проєкту, тому що "невеликі розміри квартир не відповідають будівельним законам міста".

"Приміщення не відповідають мінімальним вимогам, необхідним для проживання, щоб можна було жити гідно і в відповідних умовах", – йдеться в повідомленні міської ради Барселони про проєкт.

Так, постанова уряду № 141/2012 говорить, що людина має жити на площі не менше п'яти квадратних метрів.

На думку Оліве, проєкт обов'язково відкриється. Він сказав, що продовжить реалізацію ініціативи "з дозволом або без дозволу" міської ради.

Оліве розповів, що цей тип житла вже існує у Японії і являє собою альтернативу для людей, які шукають дуже доступну кімнату. Однак у новому проєкті апартаменти призначені для жителів Барселони, а не туристів.

"Мета полягає в тому, щоб дозволити людям накопичити гроші, щоб вони змогли переїхати в інше місце через півроку або рік", - додав він.

Орендувати в "вулику" зможуть тільки люди у віці від 25 до 45 років, які не мають судимості. Вони також повинні заробляти мінімум € 450 на місяць.

Квартири призначаються тільки для жителів Барселони, тому люди мають довести, що вони проживають в місті не менше 10 років.

Правила спільного проживання у "вуликах" суворі, і в разі їх порушення людину можуть виселити.

За словами засновників стартапа, вони вже отримали понад 800 заявок на 38 вільних квартир. Однак у світлі триваючих чвар ще не ясно, чи вдасться втілити його в життя.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, іспанська влада розробила нову довідкову систему державного моніторингу цін на орендовану нерухомість.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

78

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом