В Іспанії розробили нову систему моніторингу цін на орендовану нерухомість

Іспанська влада розробили нову довідкову систему державного моніторингу цін на орендовану нерухомість.

Відповідну розробку представило Міністерство транспорту, мобільності та міського облаштування Іспанії, передає The Corner.

Відзначимо, що Мадрид, Барселона, Малага, Валенсія, Канарські і Балеарські острови є найбільш "напруженими" областями через занадто велику кількості інформації щодо оренди. Так, база містить 11,2 млн даних з оренди за останні чотири роки і буде щорічно оновлюватися.

Згідно з даними, наданими місцевим агентством статистики, 24% сімей в Іспанії проживають в орендованому житлі, з яких 38% витрачають більше 40% свого доходу на оплату оренди.

З іншого боку, фахівці аналітичної групи Bankinter вважають, що контроль над орендною платою може стати поганою новиною для ринку нерухомості, оскільки це призвело б до невизначеності і зробило б інвестиції в орендоване житло менш привабливими.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, український уряд затвердив новий порядок передачі державного і комунального майна в оренду. Тепер все буде відбуватися виключно через електронну торгову систему.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

62

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом