Як привести архітектуру до ладу: на Сицилії все частіше продають будинки за 1 євро

На італійській Сицилії влада містечка Троїни влаштували розпродаж покинутих будинків вартістю в 1 євро.

Про цю акцію розповів мер Себастьяно Фабіо Венеція, передає CNN.

За його словами, до покупки дешевої нерухомості будуть залучатися іноземці, тому була створена багатомовна робоча група та онлайн-агентство з надання брокерських послуг HouseTroina.

Вже до кінця цього місяця будуть виставлені на продаж перші тридцять будинків по 1 євро. Як і в інших італійських містах, ця акція має низку умов. Перш за все інвестори мають за свій рахунок провести ремонт в будинках протягом трьох років. Для цього необхідно внести 5 тисяч євро застави. Якщо ремонт встигнуть провести у встановлений термін – сума застави повертається. Крім того, влада обіцяє частково компенсувати витрати на сам ремонт (до 15 тисяч євро) та на енергоефективність будівлі (до 10 тисяч євро).

Щоб залучити нових жителів, влада готова допомогти з покупкою житла, що не потребує ремонту і виділити на це до 8 тисяч євро. Таким чином будинок площею у 80 "квадратів" може обійтися до 30 тисяч євро.

Також для покупців житла в Троїні влада міста обіцяє надати низку преференцій: на 3 роки звільнити від податків на нерухомість, безкоштовні дитячі садки та проїзд для школярів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Італії на Сицилії влада містечка Салемі також зважилася на масовий розпродаж нерухомості. Ціна одного будинку традиційно не перевищуватиме вартість звичайного гамбургера – тобто одного євро.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

84

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом