Будинки за вартістю гамбургерів: на Сицилії влаштують незвичайний розпродаж нерухомості

В Італії на Сицилії влада містечка Салемі збирається влаштувати масовий розпродаж нерухомості, при цьому ціна одного будинку не перевищуватиме вартість звичайного гамбургера – тобто одного євро.

Як повідомляє газета The Sun, всього на продаж виставили близько 30 таких будинків. Це старі будівлі, які потребують капітального ремонту, частина з них не заселена з 1968 року, коли Сицилія пережила землетрус.

Мер Салемі Доменіко Венуті підкреслив, що всі виставлені на продаж будинки належать міській раді. Тому продаж має пройти швидко і без зайвої бюрократії. Щоб залучити інвесторів, влада Салемі полагодила в цьому районі дороги і проклала нові електромережі та каналізацію. Була модернізована й інфраструктура.

За словами мера, тут є кафе і ресторани, музеї та бібліотеки. А місцевою визначною пам'яткою є Норманський замок, що непогано зберігся. Як заявив Венуті, все це допоможе майбутнім інвесторам звернути увагу на Салемі.

Відзначимо, що згідно з умовами, майбутні власники змушені будуть платити щорічну страховку у 250 євро, поки куплена будівля не буде відреставрована.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Італії оголошення про продаж нерухомості за один євро останнім часом зустрічаються все частіше. Так влада міста Таранто, що розташований на півдні країни, відкрила продаж занедбаних будинків саме за такою ціною.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

78

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом