Як пережити епідемію коронавірусу: в Італії спроєктували автономний хмарочос. Фото

Ідея автономного концептуального хмарочоса від італійського архітектора П'єро Ліссоні розроблена для реалізації у Нью-Йорку.

Як повідомляє Dezeen, у будівлі є всі шанси стати символом притулку під час пандемії коронавірусу. Ідея створення такого хмарочоса виникла ще до пандемії, але сьогодні стала особливо актуальною.

Skylines – самодостатній хмарочос, який зможе сам себе забезпечити необхідною енергією та ресурсами, а також засобами для проживання мешканців. Там буде дитсадок, школа, спортивні споруди та навіть лікарня.

"Коронавірус змусив нас замислитися над тим, наскільки ми слабкі в умовах пандемії та послужив попередженням після того, як вся планета фактично закрилася на три місяці", – заявив один з розробників проєкту.

Передбачається, що геотермальна енергія та сонячні панелі забезпечуватимуть живлення вежі розміром 80 на 130 метрів. Також передбачена система очищення та використання дощової води.

На проєкті фасад зроблений з завіси зі сталевих труб, які містять підвісні садові майданчики навколо заскленої вежі у центрі. За словами розробників, ідея полягає в тому, що з часом ці майданчики будуть вкриті деревами та чагарниками, створюючи, таким чином, "вертикальний міський ліс".

Крім житлових приміщень, на нижніх поверхах знаходитимуться навчальні заклади – від дитячого садка до університету, а також театри та кінотеатри. На вершині будівлі можна буде вирощувати овочі та фрукти.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в США у розкішному комплексі в Саут-Біч (Майамі) під час триденного заходу жителям та працівникам безкоштовно провели тестування на антитіла до COVID-19.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

69

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом