Як не платити податки на будівельних матеріалах: на Харківщині викрили схему

У Харківській області викрили схему відмивання податків, яку придумали компанії, що виготовляють будівельні матеріали.

Про це повідомили в пресслужбі ДФС.

Як з'ясували податківці, кілька компаній, які займаються виготовленням і продажем будівельних матеріалів, переводила отримані кошти на рахунки сторонньої фірми. Насправді, як з'ясували в ДФС, операції мали характер "безтоварних". Крім того, зазначена компанія, користувалася податковими пільгами.

Потім кошти по безналу переводилися на рахунки "своїх" юросіб і поверталися разом з підробленими документами про нібито здійснені господарські операції.

Під час обшуків, які проводили співробітники ДФС і прокуратури виявили та вилучили 30 млн гривень, понад 100 тисяч євро і майже 100 тисяч доларів. Також було вилучено печатки та документацію, що підтверджує протиправні дії.

Зараз правоохоронці встановлюють розмір збитку, який завдали державі, відкрито кримінальну справу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Харкові викрили масштабну схему з незаконного будівництва багатоповерхових будинків і ухилення від несплати податків. При цьому всі документи були оформлені на студента одного з харківських вузів. Під час розслідування з'ясували, що міськрада виділила на ім'я студента місцевого ВНЗ (який до того ж не був зареєстрований як суб'єкт підприємницької діяльності) землю під забудову. Згодом тут почалося будівництво багатоповерхового будинку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

76

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом